Dodatki
Piersi z kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w cienkie paski. Na patelnię wlej trochę oleju, podgrzej i dodaj kurczaka. Mięso pieczemy tak, aby z mięsa nie wydobyło się zbyt dużo soku. Solimy, doprawiamy i dalej smażymy na złoty kolor. Następnie wyjmujemy mięso z patelni, abyśmy mogli przygotować sos.
Włóż masło na patelnię i dodaj drobno posiekaną cebulę. Pieczemy do uzyskania szklistości, dodajemy mąkę pszenną i dokładnie mieszamy. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Wlej szklankę mleka, szklankę bulionu i wymieszaj do zwartej konsystencji bez grudek.
Gotuj i mieszaj, aż sos zgęstnieje. Dopraw czosnkiem w proszku, wymieszaj i dodaj kawałki kurczaka. Gotuj przez 5 minut i gotowe. Wystarczy ugotować ryż, a my możemy go podać. Ryż przygotowujemy podgrzewając olej w garnku, dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy przez minutę.