Dlaczego wcześniej nie wiedziałem: Trik szefa kuchni, jak przygotować idealnie chrupiącego kurczaka ze złotobrązową skórką
Dobrze umyj kurczaka, usuń końcówki skrzydeł oraz szyję. Następnie przekrój go na pół.

Dodaj do miski olej, sól, pieprz lub inne ulubione przyprawy do smaku. Wymieszaj i obtocz każdy kawałek kurczaka w tej mieszance. Mięso ułóż obok siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

W każdym zrób kilka cięć ostrym nożem. Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 250°C przez około 20 minut, aż wierzch lekko się zarumieni. Wyjmij z piekarnika, posmaruj majonezem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i dokładnie natrzyj nim każdy kawałek mięsa.


Obniż temperaturę do 180 ° C. Piecz przez kolejne 40 minut na złoty kolor. Po tym czasie pozwól kurczakowi trochę ostygnąć i możesz go podawać z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego!