Ciasto:
Nadzienie:
Drugie nadzienie:
Polewa:
Na bazę wymieszaj pokruszone ciasteczka z mielonymi orzechami i cukrem. Dodać roztopione masło, sok i wyłożyć mieszaninę na dno tortownicy. Włóż do lodówki do ostygnięcia.
Przygotujemy pierwsze nadzienie: Maliny wymieszać z cukrem i 100 ml wody, postawić na ogniu. W międzyczasie w misce wymieszaj skrobię z 50 ml wody i gdy masa malinowa zacznie się gotować, dodaj mieszaninę skrobi.
Ciągle mieszając ugotuj gęsty budyń. Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na kilka minut. Następnie masę wyłóż na spód biszkoptowy. Do drugiego nadzienia wymieszaj wszystkie składniki – możemy użyć trzepaczki. Wyłóż masę malinową.
Na koniec w kubku rozpuść czekoladę w śmietanie i wylej ją na wierzch deseru. Pozostawiamy do schłodzenia w lodówce i możemy podawać.