Smakowite, domowe lody wykonane bez dodawania jaj. Składniki należy staranie wymieszać i zamrozić. Powstaną wspaniałe, kemowe lody bez grudek i kryształków lodu.

Do wykonania domowych lodów bez jajek wystarczy wymieszać tylko wskazane składniki i zamrozić.

To świetna propozycja, którą można wykorzystać podczas letnich upałów. Lody bez dodatku jajek są puszyste i przede wszystkim pozbawione jakiejkolwiek chemii i konserwantów. Z pewnością będą smakować również dzieciom.

Składniki:

  • 400 ml śmietanki kremówki 30%,
  • 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego,
  • ulubione owoce,
  • kawałki czekolady,
  • orzechy,
  • rożki do lodów,
  • wafle.

Sposób przygotowania:

Śmietankę ubić z dodatkiem mleka skondensowanego. Przygotowaną masę można podzielić do dwóch pojemników – do jednego dodać owoce, a do drugiego czekoladę czy też inne ulubione składniki. Wystarczy zamrozić i gotowe. Te lody są kremowe nawet po zamrożeniu,

error: Treść zabezpieczona !!