Oto wskazówka od na jego przygotowanie od szefa kuchni: To mięso wręcz rozpływa się w ustach.
Soczysta wołowina
Każdy z nas uwielbia jeść mięso, które jest idealnie przygotowane, niestety nie każdy potrafi takie przygotować. Dziś dowiecie się jak przygotować brazylijską wołowinę. Brazylijczycy posiadają doskonałą wiedzę na temat mięs, przypraw oraz w jakiej temperaturze przygotować mięso, aby było idealne.
Składniki:
- 700 g wołowiny
- 100 ml octu z białego wina
- 200 ml wytrawnego białego wina
- 100 ml oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 1 kg soli
- 5 ziarenek pieprzu
Przygotowanie:
Ocet winny, oliwę z oliwek oraz białe wino wymieszaj ze sobą. W ten sposób została przygotowana wspaniała marynata do naszej wołowiny.
Umyte mięso wytrzyj ręcznikiem papierowym i umieść w przygotowanej wcześniej marynacie na około dwie godziny. Jeśli masz więcej czasu to pozostaw mięso w marynacie na dłużej. Do wysokiej formy do pieczenia włóż mięso i wlej do niego marynatę. Mięso musisz przykryć pergaminem.
Na papierze umieść sól. Nagrzej piekarnik do 195 stopni i piecz wołowinę przez około minut.