Oto wskazówka od na jego przygotowanie od szefa kuchni: To mięso wręcz rozpływa się w ustach.

Soczysta wołowina

Każdy z nas uwielbia jeść mięso, które jest idealnie przygotowane, niestety nie każdy potrafi takie przygotować. Dziś dowiecie się jak przygotować brazylijską wołowinę. Brazylijczycy posiadają doskonałą wiedzę na temat mięs, przypraw oraz w jakiej temperaturze przygotować mięso, aby było idealne.

Składniki:

  • 700 g wołowiny
  • 100 ml octu z białego wina
  • 200 ml wytrawnego białego wina
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 kg soli
  • 5 ziarenek pieprzu

Przygotowanie:

Ocet winny, oliwę z oliwek oraz białe wino wymieszaj ze sobą. W ten sposób została przygotowana wspaniała marynata do naszej wołowiny.

Umyte mięso wytrzyj ręcznikiem papierowym i umieść w przygotowanej wcześniej marynacie na około dwie godziny. Jeśli masz więcej czasu to pozostaw mięso w marynacie na dłużej. Do wysokiej formy do pieczenia włóż mięso i wlej do niego marynatę. Mięso musisz przykryć pergaminem.

Na papierze umieść sól. Nagrzej piekarnik do 195 stopni i piecz wołowinę przez około minut.

Mięso podawaj w postaci cienkich plasterków. Życzę smacznego!


error: Treść zabezpieczona !!