To idealne danie, gdy nie masz czasu na stanie przy garach, a chcesz przygotować coś, co zaskoczy domowników swoją prostotą i smakiem.
Mięso mielone dopraw do smaku solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami (w tym połączeniu świetnie sprawdzi się majeranek, tymianek, papryka słodka i ostra). Dodaj dwa jajka i bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj.
Formę żaroodporną wyłóż papierem do pieczenia i rozprowadź w niej równo mięso. Na samym środku ułóż ser (starty lub pokrojony w mniejszą kostkę).
Użyj papieru do pieczenia, żeby łatwo uformować roladkę mięsną. Dokładnie sklej oba końce! Roladę zawiń w kolejną warstwę papieru do pieczenia.
Ułóż roladę (nadal zawiniętą w papier do pieczenia) na ziemniakach i piecz w 180 stopniach przez 35 minut.