Mięso pod kołderką – super pomysł na smaczny obiad. Rewelacyjny smak. Hit w mojej kuchni

Mięso pod kołderką to super pomysł na smaczny obiad. Poniższy przepis pozwoli na przygotowanie bardzo aromatycznego i zdrowego posiłku, które każdemu przypadnie do gustu.

Składniki:

  • Wieprzowina – 1 kg
  • Czosnek – 4-5 ząbków
  • Ser – 200-250 gramów
  • Pomidory – 2-3 sztuki
  • Cebula – 3 sztuki
  • Ziemniak – 3-4 sztuki
  • Zioła dla aromatu
  • Sól i pieprz
  • Majonez

Przygotowanie:

Mięso podziel na kawałki i przypraw solą i pieprzem. Ziemniaki zetrzyj na tarce na gęstą papkę. Obierz cebulę i pokrój ją na kształt krążków.

Pomidory podziel na kształt półpierścieni. Ulubione zioła posiekaj, ugnieć czosnek na małe kawałki. Ser zetrzyj na grubej tarce.

Przygotuj sporych rozmiarów blaszkę do pieczenia. Nasmaruj ją olejem i wszystkie składniki ułóż warstwami: ziemniaki, mięso, cebulę i pomidory. Majonez wykorzystaj do posmarowania pomidorów. Danie umieść w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piecz przez 45 minut.

Krótko przed końcem pieczenia dodaj ser, zioła i czosnek. Potem ponownie włóż blachę do piekarnika. Gotowe!

error: Treść zabezpieczona !!