Pyszne domowe mięso w rękawie do pieczenia. Delikatne i soczyste. Każdy się zajada.
Pragnę dziś podzielić się z Wami przepisem na pyszny, domowy kebeb. Wiele osób przepada za jego smakiem, ale niestety kupny ma wiele zbędnych dodatków i nie wpływa korzystnie na nasze zdrowie.
Dlatego koniecznie polecam Ci, spróbuj przygotować go samodzielnie we własnej kuchni. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że przyjaciele będą błagać Cię o podzielenie się przepisem. Mam nadzieję, że Ci się spodoba!
Składniki
- Mięso wieprzowe – 1 kg
- Pomidor – 4 sztuki
- Cebula -3 szt
- Czarny pieprz (mielony) – do smaku
- Sól – do smaku
Przygotowanie
Pokrój wieprzowinę w plastry o wielkości 4–5 cm, dodaj sól i pieprz do mięsa i swoje ulubione przyprawy. Cebule pokrój na 4 części, rozłóż każdą część na mniejsze płatki i dodaj do mięsa. Obierz pomidory i zetrzyj je na średniej tarce.

Pozostaw mięso w mieszance na co najmniej 30 minut. Na drewniane szaszłyki nabij kawałki wieprzowiny, naprzemiennie z cebulą.

Weź rękaw do pieczenia i umieść w nim gotowe mięso.
