Syrop na kaszel z bananów i miodu przynosi natychmiastową ulgę – Zażywaj go przy pierwszych oznakach choroby.

Miodowo-bananowy, leczniczy wyrób domowej roboty. Jest smaczny, a przede wszystkim przynosi szybką ulgę i pomaga w walce z chorobą!

Właściwości lecznicze

Syrop z miodu oraz bananów pomaga w leczeniu wielu dolegliwości – kaszlu, bólu gardła oraz zapalenia oskrzeli. Prostota jego wykonania oraz szybki, bo zaledwie 30-sto minutowy proces przygotowawczy sprawia, że każdy z nas może go wypróbować.

Banan i miód to znakomite połączenie przeciwko kaszlowi. Nagromadzony w płucach śluz znika już w 48 godzin. Ponadto syrop radzi sobie bardzo dobrze z zapaleniem oskrzeli oraz wszelkimi infekcjami dróg oddechowych. Dodatkowo zadba on o naszą odporność i ochroni przed różnego rodzaju wirusami, a także bakteriami.

Stosowanie go w okresie jesienno-zimowym jest wspaniałym rozwiązaniem, gdyż to właśnie w tym czasie mamy największą skłonność do zachorowania. Z syropem osiągniesz doskonałe rezultaty również podczas występowania bólu głowy i gardła. Ma on również świetne zastosowanie w kosmetyce.

Niebo dla podniebienia

Nieodzownym atutem tego wyrobu jest również smak. Wiele osób narzeka na leki dostępne w aptekach – w szczególności dzieci. Aromat miodowo-bananowego syropu sprawia, że jest on łatwo przyswajalny przez młodsze osoby co z pewnością przyczynia się do walki z chorobą. Wielu dorosłych również zachwali sobie smak tegoż wyrobu.

Jak przygotować?

Jak sama nazwa mówi syrop miodowo-bananowy składa się przede wszystkim z bananów oraz miodu. Do jego przygotowania będzie nam potrzebna jeszcze jedynie woda.

Składniki:

  • 2 łyżki miodu,
  • 400 ml wrzącej wody,
  • 2 banany.

Przygotowanie:

Obieramy dwa banany, wyciskamy je na puree przy pomocy widelca

Wkładamy przygotowane w ten sposób banany do garnka oraz zalewamy wrzącą wodą

Przykrywamy pokrywką i pozostawiamy do czasu, aż masa lekko zgęstnieje

Gdy syrop jest ciepły, ale już się nie gotuje, dodajemy 2 łyżki miodu

Mieszamy, aby rozpuścić miód

Gotowe – możemy się cieszyć naszym własnoręcznym wyrobem. Syrop należy przyjmować 4 razy dziennie, a przechowywać w lodówce.

Życzymy dużo zdrowia!

error: Treść zabezpieczona !!