Syrop na kaszel z bananów i miodu przynosi natychmiastową ulgę – Zażywaj go przy pierwszych oznakach choroby.
Miodowo-bananowy, leczniczy wyrób domowej roboty. Jest smaczny, a przede wszystkim przynosi szybką ulgę i pomaga w walce z chorobą!
Właściwości lecznicze
Syrop z miodu oraz bananów pomaga w leczeniu wielu dolegliwości – kaszlu, bólu gardła oraz zapalenia oskrzeli. Prostota jego wykonania oraz szybki, bo zaledwie 30-sto minutowy proces przygotowawczy sprawia, że każdy z nas może go wypróbować.
Banan i miód to znakomite połączenie przeciwko kaszlowi. Nagromadzony w płucach śluz znika już w 48 godzin. Ponadto syrop radzi sobie bardzo dobrze z zapaleniem oskrzeli oraz wszelkimi infekcjami dróg oddechowych. Dodatkowo zadba on o naszą odporność i ochroni przed różnego rodzaju wirusami, a także bakteriami.
Stosowanie go w okresie jesienno-zimowym jest wspaniałym rozwiązaniem, gdyż to właśnie w tym czasie mamy największą skłonność do zachorowania. Z syropem osiągniesz doskonałe rezultaty również podczas występowania bólu głowy i gardła. Ma on również świetne zastosowanie w kosmetyce.
Niebo dla podniebienia
Nieodzownym atutem tego wyrobu jest również smak. Wiele osób narzeka na leki dostępne w aptekach – w szczególności dzieci. Aromat miodowo-bananowego syropu sprawia, że jest on łatwo przyswajalny przez młodsze osoby co z pewnością przyczynia się do walki z chorobą. Wielu dorosłych również zachwali sobie smak tegoż wyrobu.
Jak przygotować?
Jak sama nazwa mówi syrop miodowo-bananowy składa się przede wszystkim z bananów oraz miodu. Do jego przygotowania będzie nam potrzebna jeszcze jedynie woda.
Składniki:
- 2 łyżki miodu,
- 400 ml wrzącej wody,
- 2 banany.
Przygotowanie:
Obieramy dwa banany, wyciskamy je na puree przy pomocy widelca
Wkładamy przygotowane w ten sposób banany do garnka oraz zalewamy wrzącą wodą
Przykrywamy pokrywką i pozostawiamy do czasu, aż masa lekko zgęstnieje
Gdy syrop jest ciepły, ale już się nie gotuje, dodajemy 2 łyżki miodu
Mieszamy, aby rozpuścić miód
Gotowe – możemy się cieszyć naszym własnoręcznym wyrobem. Syrop należy przyjmować 4 razy dziennie, a przechowywać w lodówce.