Przepis na krem mleczny – Pyszny smak, nie do opisania.

Trudno wyobrazić sobie pyszne ciasto czy tort bez słodkiej i delikatnej śmietanki.

Jeśli jesteś fanem kremowych warstw między ciastami, ale sklepowy produkt z butelki nie jest dla Ciebie, proponujemy zastosować prosty przepis na domowy przysmak z mleka i masła. Po prostych manipulacjach możesz cieszyć się tym przyjemnym i niezapomnianym smakiem. Kremowa śmietanka mleczna zachwyci Cię już od pierwszej łyżki.

Z ciężkiej śmietanki uzyskuje się puszystą masę, którą można podawać jako deser. Dodaj garść jagód i listek mięty do dekoracji, aby smakołyk był bardziej apetyczny. Również taki krem ​​jest idealny do wszelkich wypieków, nawet do tortów urodzinowych. Przejdźmy teraz do gotowania.

Składniki:

  • 200 g masła
  • 200 ml mleka
  • cukier puder do smaku

Przygotowanie:

Aby przygotować śmietankę, wymieszaj mleko o niskiej zawartości tłuszczu (około 2%) i masło (72% tłuszczu).

Postaw miksturę na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, pozwól masłu całkowicie się roztopić i natychmiast wyjmij z pieca, nie doprowadzając mikstury do wrzenia.

Mieszaj mikserem lub blenderem przez 5-10 minut, w zależności od mocy urządzenia.

Po pojawieniu się grubej warstwy na powierzchni krem ​​należy przelać do pojemnika do przechowywania i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin.

Ubij schłodzoną śmietankę na sztywną pianę, dodając cukier puder.

Dzięki takiemu kremowi maślanemu uzyskuje się wspaniałe eklery – klasyczny deser, który natychmiast odlatuje ze stołu, zwłaszcza jeśli jest robiony w domu. To cenny przepis! Nie zapomnij podzielić się nim ze znajomymi.


error: Treść zabezpieczona !!