Do blendera włóż garść szpinaku, 2 jajka i płatki owsiane – te naleśniki znikają ze stołu w kilka chwil

Jeśli pragniesz, aby przygotowane przez Ciebie danie było nie tylko smaczne, ale również atrakcyjne wizualnie, a przy tym dodatkowo zdrowe – ten przepis jest właśnie dla Ciebie!

Składniki:

  • 150 g szpinaku
  • 150 g płatków owsianych
  • 2 jajka
  • ser żółty (do starcia)
  • 400 ml wody
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • przyprawy (sól, mielony czarny pieprz)

Sposób wykonania:

Przygotuj szpinak – umyj liście i pokrój na małe kawałki. Tak przyrządzone umieść w blenderze.

Następnie dodaj do niego pozostałe składniki: płatki owsiane, jajka oraz połowę podanej ilości wody (200ml – reszta będzie potrzebna na dalszym etapie przygotowań). Zmiksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

Tak przygotowaną masę pozostaw na pół godziny.

Po tym czasie dodaj przyprawy, olej i drugą porcję wody. Zblenduj wszystkie składniki ponownie, po czym przelej do miski.

Rozgrzej patelnię z tłuszczem. Przy pomocy chochli wylewaj na nią ciasto. Posyp wierzch startym serem. Następnie złóż naleśnik na pół i piecz do rozpuszczenia się sera.

Przepyszny posiłek jest gotowy, smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!