Znikają ze stołu w kilka chwil. Od teraz tylko tak robię naleśniki z mięsem – Nie przegap przepisu

Naleśniki z mięsem to pyszne danie, które można podać na obiad lub inny posiłek.

Smakują wspaniale, co więcej są bardzo sycące i zdrowe. Jak je przygotować? Z poniższym przepisem przygotujesz je bez kłopotu. Z pewnością będą smakować każdemu.

Składniki niezbędne do przygotowania naleśników. 

  • 750 ml mleka
  • 200 g wieprzowiny
  • 500 g fileta z kurczaka
  • 7 jajek
  • 260 g pszennej mąki
  • 2 łyżki cukru
  • jedna cebula
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie naleśników. 

Do głębokiej miski wbij 4 jajka. Dodaj 600 ml mleka, olej, cukier, sól a także mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Z ciasta, które powstanie, usmaż cienkie naleśniki.

Kolejny krok to przygotowanie farszu.

W tym celu mięso i cebulę należy zmielić w maszynce do mielenia. Do mięsa musisz dodać 100 ml mleka a także przyprawy. Farsz połóż na naleśniki a następnie poskładaj je w trójkąt.

Ciasto do panierowania. 

Rozbij widelcem 3 jajka, dodaj 50 ml mleka i sól. Zanurz naleśniki w cieście, wyciągnij i smaż na patelni pokrytej cienka warstwą oleju słonecznikowego. Czas smażenia to około 4 minuty z każdej strony. Należy smażyć do chwili, aż mięso będzie całkiem usmażone, więc jeśli farszu jest więcej, czas smażenia trzeba przedłużyć. Gotowe naleśniki wyłóż na ręcznik papierowy, wytrzyj, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Są gotowe do spożycia. Smacznego!


error: Treść zabezpieczona !!