Są doskonałym przysmakiem, a lekko słony smak połączony z przyprawami rodem z Gruzji podbiją każde podniebienie. Przepis.
Każdy, kto lubi ciekawe ogórki, powinien zapoznać się z poniższym przepisem. Poniższe ogórki doskonale nadają się dla osób dbających o linie, ale oczywiście poza tym smakują wyśmienicie.
Ta przekąska jest po prostu wyśmienita i świetnie sprawdzi się dla osób lubiących słone przekąski. Gruzińskie ogórki różnią się od zwykłych, przyprawami i specjalnymi ziołami. Ich ważną zaletą jest to, że można je spożywać nawet na 2 dzień od zrobienia.

Składniki
- kilogram ogórków
- pół pęczka kolendry
- 3/4 łyżki soli
- pół łyżeczki kminku
- 1 łyżeczka cukru
- pół łyżeczki ostrej papryki
- 3 ząbki czosnku
Jak przygotować?
Przede wszystkim trzeba zmielić kminek z czerwoną papryką, cukrem oraz solą. Po dokładnym wymieszaniu mamy doskonałe przyprawy.

Młode ogórki myjemy i kroimy w paski. Pokrojone ogórki sypiemy czosnkiem oraz przyprawami i wsypujemy wcześniej przygotowane zioła. Najlepiej całość schować w lodówce na co najmniej 12 godzin.
