Przepis, który przypadnie do gustu nawet najbardziej wybrednym smakoszom – Orzechy, czekolada i pyszny krem.

Cukier i białka ubić aż do powstania sztywnej piany. Dodać drobno posiekane orzechy i mąkę, a następnie dokładnie wymieszać.

Wyłożyć foremkę 22×28 cm papierem do pieczenia i nałożyć do niej masę. Połowę masy rozprowadzić na biszkopty, następnie krem z orzechami i drugą połowę masy. Górną część ciasta jeszcze raz wyłożyć biszkoptami namoczonymi mlekiem.

Włożyć ciasto do lodówki (najlepiej na całą noc). Czekoladę, mało i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozlać polewę na ciasto.

Tak przygotowany deser z pewnością zasmakuje niejednemu fanowi kremowych ciast. Przygotuj go i zapytaj gości, co o nim sądzą!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!