Baza:
Nadzienie:
2 nadzienie:
Polewa:
Wymieszaj pokruszone biszkopty ze mielonymi orzechami i cukrem. Dodaj roztopione masło oraz sok, wymieszaj. Wyłóż masę na spód formy. Wstaw do lodówki.
Przygotuj pierwsze nadzienie: Maliny wymieszaj z cukrem i 100 ml wody, postaw na ogniu. W międzyczasie w misce wymieszaj skrobię z 50 ml wody, a gdy malinowa mieszanka zacznie wrzeć, dodaj skrobię.
Pozwól masie zgęstnieć, nie zapomnij cały czas mieszać. Zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia na kilka minut. Następnie ułóż przygotowaną mieszaninę na bazie z herbatników. Aby przygotować drugie nadzienie wymieszaj wszystkie składniki – możesz użyć trzepaczki. Posmaruj nim przyszłe ciasto.
Na koniec rozpuść czekoladę i wymieszaj ze śmietaną. Polej wierzch deseru. Wstaw go do lodówki, a gdy polewa się zestali możesz podawać!