Łatwa sałatka na szybką kolację. Wszyscy zachwyceni jej smakiem. Chwilka roboty, a jakie pyszne.
Prosta sałatka z czerwoną fasolą na kolację i przekąskę
To jeden z tych przepisów dla osób, które nie lubią poświęcać zbyt dużo czasu na przygotowywanie posiłków. Sałatka będzie pasować na rodzinne spotkanie, a także na przekąskę w ciągu dnia.
Składa się z fasoli, sera i grzanek. Każdy zachwyci się jej smakiem! Wypróbuj ten przepis, a gwarantujemy, że sałatkę zrobisz ponownie innym razem!
Składniki
- czerwona fasola z puszki (1 puszka)
- kukurydza (1 puszka)
- żółty ser (150 g)
- jajka (3 sztuki)
- grzanki (2 garści)
- czosnek do smaku
- sól i pieprz do smaku
- majonez
Przygotowanie
Odcedź puszki z fasolą i kukurydzą. Przesyp je następnie do dużej miski. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę.
Posiekaj ząbek czosnku (lub więcej jeśli masz ochotę), zetrzyj ser na tarce i wrzuć to do miski. Dodaj sól, pieprz i majonez do smaku. Wymieszaj wszystko dokładnie.
