Łatwa sałatka na szybką kolację. Wszyscy zachwyceni jej smakiem. Chwilka roboty, a jakie pyszne.

Prosta sałatka z czerwoną fasolą na kolację i przekąskę

To jeden z tych przepisów dla osób, które nie lubią poświęcać zbyt dużo czasu na przygotowywanie posiłków. Sałatka będzie pasować na rodzinne spotkanie, a także na przekąskę w ciągu dnia.

Składa się z fasoli, sera i grzanek. Każdy zachwyci się jej smakiem! Wypróbuj ten przepis, a gwarantujemy, że sałatkę zrobisz ponownie innym razem!

Składniki

  • czerwona fasola z puszki (1 puszka)
  • kukurydza (1 puszka)
  • żółty ser (150 g)
  • jajka (3 sztuki)
  • grzanki (2 garści)
  • czosnek do smaku
  • sól i pieprz do smaku
  • majonez

Przygotowanie

Odcedź puszki z fasolą i kukurydzą. Przesyp je następnie do dużej miski. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę.

Posiekaj ząbek czosnku (lub więcej jeśli masz ochotę), zetrzyj ser na tarce i wrzuć to do miski. Dodaj sól, pieprz i majonez do smaku. Wymieszaj wszystko dokładnie.

Dwie kromki chleba pokrój w niewielką kostkę i podpraż na patelni bez dodatku tłuszczu. Sałatkę posyp grzankami.

Życzymy smacznego! 

error: Treść zabezpieczona !!