Przekąska z jajek na imprezowy stół – gwarantuję, że zniknie z talerza w mgnieniu oka. 

Przekąski idealne na imprezę, znikną z talerza w mgnieniu oka. 

Przygotowanie tych przekąsek nie wymaga dużo pracy i czasu, nadają się one na co dzień, jak i doskonal sprawdzą w święta. Z tym przepisem każdy da sobie rade. Połączenie smaków daję niepowtarzalny efekt, a oprócz tego, że bardzo dobrze smakują świetnie też wyglądają.

Składniki:

  • szynka w plastrach – 200g
  • ser śmietankowy -1szt
  • marchew po koreańsku – 20g
  • jaja – 2szt
  • majonez – 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jaja ugotuj na twardo, kiedy ostygną obierz je. Na tarce o grubych oczkach zetrzyj ser, jeśli włożysz go wcześniej do zamrażalnika, będzie łatwiej go zetrzeć. Starty ser przełóż do miski, posiekaj drobno marchewkę i dodaj do sera.

Jaja również należy zetrzeć i dodać do reszty składników. Jeszcze tylko osól, opieprz i dopraw majonezem. Po tym jak farsz dobrze wymieszasz, zacznij go układać na plastrach szynki i zawiń wszystkie w rulony.

Jeśli konstrukcja nie chce się trzymać możesz szynkę połączyć przy pomocy wykałaczek. Gotowe!

error: Treść zabezpieczona !!