Kapusta w cieście – Odpowiednia na każdą okazję. Hit na każdym przyjęciu. Chwilka roboty, a jakie to pyszne.

Pyszna przekąska z kapusty. Odpowiednia na każdą okazję

Żeby ugotować smaczne danie, nie musisz poświęcać dużej ilości czasu oraz studiować książek kucharskich czy internetu. Czasem najprostszy przepis sprawi, że zakochasz się w smaku, który zagości w Twojej kuchni na stałe. Do przygotowania proponowanej przekąski wystarczy niewielka ilość składników.

Składniki

  • główka kapusty
  • 3 łyżki mąki
  • 3 średniej wielkości jajka
  • 4 płaskie łyżki majonezu
  • pół łyżeczki soli
  • przyprawy

Jak przyrządzić?

Przyrządzenie potrawy jest proste i zajmuje nie więcej niż 15 minut. Gotujemy wodę w dużym garnku, solimy, a następnie wkładamy do niej główkę kapusty, którą trzymamy 3 minuty we wrzącej wodzie.

Po wyjęciu kapusty z garnka czekamy, aż ostygnie. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Do miski wrzucamy jajka i majonez. Oba składniki mieszamy. Następnie dodajemy mąkę oraz sól i przyprawy. Wszystko mieszamy mikserem. Liście kapusty kroimy na trzy kawałki, które potem moczymy w cieście. Tak przygotowane, smażymy, aż do otrzymania złotego koloru. Gotowe.

Przekąska z kapusty jest szybkim daniem, które z pewnością będzie smakować wszystkim domownikom oraz gościom.

error: Treść zabezpieczona !!