Żeby ugotować smaczne danie, nie musisz poświęcać dużej ilości czasu oraz studiować książek kucharskich czy internetu. Czasem najprostszy przepis sprawi, że zakochasz się w smaku, który zagości w Twojej kuchni na stałe. Do przygotowania proponowanej przekąski wystarczy niewielka ilość składników.
Przyrządzenie potrawy jest proste i zajmuje nie więcej niż 15 minut. Gotujemy wodę w dużym garnku, solimy, a następnie wkładamy do niej główkę kapusty, którą trzymamy 3 minuty we wrzącej wodzie.
Po wyjęciu kapusty z garnka czekamy, aż ostygnie. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Do miski wrzucamy jajka i majonez. Oba składniki mieszamy. Następnie dodajemy mąkę oraz sól i przyprawy. Wszystko mieszamy mikserem. Liście kapusty kroimy na trzy kawałki, które potem moczymy w cieście. Tak przygotowane, smażymy, aż do otrzymania złotego koloru. Gotowe.