Założę się, że dawno nie jadłaś lepszego deseru: Perełka wśród deserów bez pieczenia: Przepis.
Zakochałam się w tym niewypieczonym deserze od pierwszego kęsa.

Dostałam przepis od naszego fryzjera i smakował tak niesamowicie, że tego wieczoru zrobiłam w domu całą blachę. Zjedliśmy go w 5 minut!
Składniki:
- 250 g pokruszonych herbatników
- 500 g puree z kasztanów
- 10 ml aromatu rumowego
- 50 g masła
- Alternatywnie możesz użyć krakersów maślanych lub długich herbatników
Do kremu:

- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 400 ml mleka
- 200 ml masła lub margaryny
- 100 g cukru pudru
- 500 ml śmietanki do ubijania 33%
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 1 opakowanie usztywniacza do ubijania
Do dekoracji:
- Starta czekolada
Przygotowanie:
Biszkopty mieszamy z puree z kasztanów, aromatem i roztopionym masłem.

Mieszamy na jednolitą masę. Teraz ułożymy ciasto biszkoptowe w formie wyłożonej papierem. Dobrze uszczelnij masę. Z mleka i budyniu robimy gęstą masę. Ostudzić.

W międzyczasie ubić zmiękczone masło z cukrem pudrem. Masę maślaną mieszamy z wystudzonym budyniem. Dokładnie mieszamy, aby uzyskać gładki krem.

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i utwardzaczem. Na cieście nałożyć krem budyniowy. Na krem nałożyć bitą śmietanę.
