Pyszne serniczki w 15-min – Gdy tylko wystawię je na stół znikają w kilka chwil

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej.
  • 20 ml mleka,
  • 10 g cukru waniliowego,
  • 15 g proszku do pieczenia,
  • 2 jajka,
  • szczypta soli,
  • 3 łyżki cukru,
  • 250 g zmielonego twarogu.

Jajka, cukier, cukier waniliowy, sól ucieramy w jednej misce. Do całości dodajemy twaróg i wszystko razem mieszamy, aby połączyło się w jedną masę. Mąkę, proszek do pieczenia i mleko mieszamy dokładnie w osobnej misce. Potem obydwie miski łączymy i tak długo mieszamy, aż powstanie jednolita masa z której to będziemy formować kulki rękoma.

Wszystkie kulki należy ułożyć na blaszce do pieczenia. Od góry smarujemy kulki delikatnie olejem i wkładamy do piekarnika na 15-20 w temperaturze 190 stopni. Gotowe wyjmujemy z piekarnika i posypujemy je cukrem pudrem.

Potem pozostaje tylko delektować się słodkim smakiem serniczków, które są idealną propozycją do kawy.

error: Treść zabezpieczona !!