Ryba pod pierzynką – tak przygotowana rybka smakuje lepiej niż jakiekolwiek mięso. Szybko i pysznie.

Dania rybne są polecane szczególnie na postne dni i dlatego że są niezwykle zdrowe i ważne w zapotrzebowaniu żywieniowym.

Przygotowanie ryb nie jest czasochłonne co jest idealne dla szczególnie zapracowanych osób. Rybę można przygotować na wiele sposobów. Warto wypróbować również ten przepis.

Wystarczy chwila na przygotowanie niezbędnych składników, a potem wszystko razem w całości zapieka się dzięki czemu wykorzystuje się tylko jedno naczynie.

Składniki:

  • 1 kg łososia,
  • 1 cebula,
  • 200 g majonezu,
  • sól do smaku,
  • czarny pieprz do smaku,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 50 g mozzarelli,
  • 50 g twardego sera.

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona !!