Sałatka świąteczna od szefa kuchni – Zastępuje ciężkie sałatki majonezowe – Zasmakuje nawet największym niejadkom.
Ta sałatka zasmakuje całej rodzinie – klasyka z majonezem nie robiłam od kilku lat. Sałatka jest pyszna, lekka i nie jest trudna w przygotowaniu.

Składniki:
- 2 kg ziemniaków – gotuj klasycznie w skórkach
- 10 sztuk ogórków kiszonych
- 2-3 łyżki musztardy
- 500 g gotowanego groszku marchewki i kukurydzy

- 300 g białego jogurtu greckiego (2 lub 10%)
- 3 jajka na twardo
- 1 cebula
- sól, mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Ugotuj ziemniaki w skórkach w lekko osolonej wodzie.

Myjemy ziemniaki ugotowane w skórkach, kroimy i wkładamy do miski. Dodajemy również pokrojone jajka, ogórki, odsączone warzywa. Cebulę lekko podsmażamy na patelni i dodajemy do sałatki.

Przygotujemy posypkę. Wymieszaj jogurt z musztardą. Dopraw przyprawami, solą i kroplą soku z cytryny. Wymieszać z warzywami i posolić oraz przyprawić do smaku. Możemy podawać.