Prosta i szybka: Ta sałatka uzależnia, odkąd zrobiłam ją pierwszy raz – robię ją raz w tygodniu.
Kto nie lubi sałatek! Towarzyszą nam zawsze jako część codziennego menu, ale również jako doskonałe urozmaicenie świątecznego stołu.
Są idealną przekąską na spotkaniu z przyjaciółmi czy rodziną. Każdy z nas lubi zaskakiwać swoich gości wciąż nowymi i ciekawymi przepisami na sałatki. Dlatego dziś przedstawiam Wam jeden z moich sprawdzonych i bardzo smacznych przepisów!
Składniki
- wędzone mięso – 300 gr. (np. szynka)
- marynowane grzyby – 250 gr.
- ogórek – 2 szt.
- jajka – 4 szt.
- czerwona cebula – 1 szt.
- twardy ser – 150 gr.
- majonez – 100 gr.
Przygotowanie:
Pokrój w kostkę szynkę, jajka ugotowane na twardo, świeżego ogórka i marynowane grzyby. Drobno posiekaj cebulę. Rozłóż połowę mięsa na talerzu do serwowania, posmaruj je delikatnie majonezem. Następnie rozłóż grzyby, posyp cebulą. Kolejna warstwa to ogórki. Posmaruj je majonezem.