Błyskawiczna szarlotka, którą pokochasz – Gdy tylko wystawię ją na stół znika w kilka chwil.

Przepyszna szarlotka, której przygotowanie zajmie ci tylko 5 minut! Wypróbuj ten przepis, to ciasto smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • 800 g jabłek (około 4 sztuki)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 240 g mąki (2 szklanki)
  • 80 g masła
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • szczypta soli
  • 100 g cukru (pół szklanki)
  • 3 jajka

Sposób przygotowania:

Do miski wbij jajka.

Dodaj szczyptę soli, cukier wanilinowy i cukier, całość wymieszaj.

Następnie dodaj roztopione wcześniej masło i mleko.

Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia.

Wymieszaj z wcześniejszymi składnikami.

Jabłka dokładnie umyj i pokrój w kostkę, a następnie wyłóż je na naczynie żaroodporne wysmarowane masłem.

Na jabłka wylej ciasto, a następnie je wyrównaj.

Ciasto należy piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez około 35 minut.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!