Doskonały przepis na chrupiącą cukinię w jogurtowym cieście. Pyszne i delikatne, koniecznie spróbuj!

Doskonały przepis na chrupiącą cukinię w jogurtowym cieście. Piękny złoty kolor zwróci uwagę gości na apetyczny wygląd dania. Przyrządzone w ten sposób danie jest niesamowicie pyszne i delikatne, koniecznie spróbuj!

Potrzebujesz:

  • 1-2 sztuki cukinii
  • sól
  • 2 jajka
  • 100 g gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany
  • 3-4 łyżki mąki pszennej
  • 50 g startego sera

Do obtaczania:

  • Mąka

Przygotowanie:

Cukinię pokrój w plasterki.

Przełóż do miski i posól. Odstaw na 10 minut.

Przygotuj ciasto do obtoczenia warzywa. Jajka ubij z solą i pieprzem.

Dodaj jogurt i wymieszaj. Wsyp mąkę i ponownie wymieszaj.

Na koniec dodaj starty na drobnej tarce ser.

Przygotuj dwie miski, jedną z jogurtowym ciastem, a drugą z mąką.

Plastry cukinii obtaczaj poklei najpierw w mące, potem w cieście.

Smaż na gorącym oleju na złoty kolor.

Gotowe przekąski układaj na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju.

Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!