Tarty, pyszny sernik w 30 minut. Hit w mojej kuchni. Chwilka roboty, a jakie to pyszne.

Tarty sernik w 30 minut to na pewno idealny przepis dla tych, którzy chcą smacznie i szybko zjeść!

Delikatna konsystencja twarogu sprawi, że już po pierwszym kęsie się zakochasz.

Co będzie Ci potrzebne?

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 400 g mąki pszennej
  • 10 łyżek tłustej śmietany
  • 150 g cukru
  • 400 g twarożku z wiaderka
  • 2 jajka
  • 140 g masła

Na początku bierzemy się za przygotowanie ciasta:

Mąkę łączymy z jajkiem, 50 gr cukru, łyżką tłustej śmietany, miękkim masłem i proszkiem do pieczenia. Ciasto zagniatamy, formujemy z niego kulkę. Owijamy całość folią i wkładamy do lodówki na 15 minut.

Następnym krokiem jest zrobienie nadzienia z twarogu: 

Twaróg łączymy z 4 łyżkami śmietany i 50 gramami cukru. Mieszaninę ubijamy w blenderze, aż stanie się ona gładka i jednolita.

Ciasto wyjmujemy z lodówki i dzielimy je na pół. Przygotowujemy naczynie do pieczenia. Jedną część ciasta ścieramy na grubej tarce bezpośrednio do formy. Równomiernie rozprowadzamy je na całej powierzchni naczynia.

Następnie należy zetrzeć także drugi kawałek i odłożyć go na bok. Masę twarogową kładziemy na wierzchu i wyrównujemy ją łyżką, tak, aby całkowicie przykrywała ciasto. Całość należy posypać pozostałymi okruchami.

Ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy je przez 30-35 minut. Tarty sernik jest gotowy do podania. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!