Każdemu zasmakuje. Ta niesamowita przekąska będzie hitem każdego przyjęcia.

Jesteś smakoszem ryb i szukasz pomysłu na oryginalną przekąskę? A może planujesz przyjęcie i nie wiesz czym zaskoczyć swoich gości? Świetnie trafiłeś. Poniższy przepis Cię zachwyci.

Czego potrzebujesz?

  • 3 placki tortilli
  • 3 jaja gotowane na twardo
  • puszka wybranej ryby
  • 2 ząbki czosnku
  • 100g twardego sera
  • koper, pietruszka
  • majonez do smaku

Jak przygotować rybną rolkę?

Ugotuj jajka. Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Zioła umyj i drobno posiekaj.  Do miski wrzuć zioła, czosnek i majonez. Całość wymieszaj.

Ugotowane i obrane jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach (możesz ewentualnie rozgnieść je widelcem). Ser zetrzyj na drobnej tarce. Rozłóż na desce placek tortilli i posmaruj przygotowaną wcześniej mieszanką majonezu, czosnku i ziół.

Na całej tortilli, równomiernie rozłóż kawałki ryby. Całość przykryj kolejnym plackiem tortilli i przykryj go warstwą startych jajek. Połóż kolejny placek tortilli i posmaruj sosem oraz posyp startym serem.

W ten sposób przygotowane placki zwiń w rulon. Podczas zwijania postaraj się jak najbardziej ściskać rulon.

Danie umieść w lodówce na około 4 godziny. Schłodzoną przekąskę pokrój w plastry o grubości 1,5-2cm i podaj na stół! Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!