Zaskoczę Cię tym przepisem na tosty z pikantną pastą. Sekretem jest jeden składnik

Składniki

  • 125 g twarogu
  • 100 g rozsmarowanego masła
  • łyżka miękkiego masła
  • większa dymka (nawet zielona część)
  • 1-2 ząbki zmiażdżonego czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki pasty chili (do smaku)
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • grzanki smażone na smalcu i posmarowane czosnkiem

Przygotowanie

Zetrzyj ser na grubej tarce i drobno posiekaj cebulę. Wymieszaj oba masła, musztardę i twaróg. Dodaj chili, paprykę oraz sól i pieprz. Wszystko wymieszaj, dopraw i odstaw na chwilę. Rozsmarować na grzance, gdy jest jeszcze ciepła i udekorować różnymi warzywami.

error: Treść zabezpieczona !!