W dużej misce wymieszaj udka z kurczaka z solą, czarnym pieprzem, sosem sojowym, miodem i olejem roślinnym. Przykryj folią spożywczą i odstaw na 10-15 minut, aby mięso się zamarynowało. Po zamarynowaniu ułóż udka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W misce wymieszaj pokrojone ziemniaki z solą, czarnym pieprzem i olejem roślinnym.
Ułóż ziemniaki obok udek na tej samej blasze. Piecz udka i ziemniaki w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 35-40 minut, aż mięso będzie soczyste i złociste, a ziemniaki miękkie i chrupiące. W dużej misce połącz posiekaną kapustę pekińską, pokrojony ogórek, pomidory, awokado, cebulę oraz posiekaną pietruszkę. W małej miseczce wymieszaj olej roślinny, sól i musztardę francuską. Dodaj do sałatki i dokładnie wymieszaj.
Posyp sałatkę świeżym koperkiem. Podawaj pieczone udka z kurczaka z ziemniakami i świeżą sałatką. To połączenie soczystego mięsa, chrupiących ziemniaków i świeżych warzyw na pewno zadowoli Wasze podniebienia!