Gdy tylko wystawię je na stół znikają w kilka chwil: Faszerowane kieszonki wieprzowe.

Polędwica jeszcze nigdy nie smakował tak wyśmienicie. Koniecznie gdy następnym razem będziesz ją przygotowywać nadziej mięso według tego niesamowitego przepisu! Podawaj je np. z grillowanymi warzywami, a wszyscy będą zachwyceni!

Potrzebujesz:

  • 1 cebula
  • 100 g boczku
  • 120 g twardego sera
  • pietruszka
  • 6 plasterków polędwicy wieprzowej/schabu
  • sól, pieprz czarny mielony, papryka czerwona mielona do smaku
  • włoskie zioła
  • 1 czerwona cebula
  • 1 cukinia
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Najpierw obierz cebulę, pokrój w piórka i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Dodaj pokrojony boczek i podsmaż.

W międzyczasie w osobnej misce wymieszaj starty ser z posiekaną natką pietruszki. Dodaj zawartość patelni i połącz składniki.

Mięso pokrój na grubsze plastry, a następnie zrób głębokie nacięcie z boku każdego z nich, tworząc kieszonkę.

Wymieszaj oliwę z czarnym mielonym pieprzem, solą, włoskimi ziołami, czerwoną mieloną papryką i dobrze wymieszaj.

Teraz plastry mięsa napełnij przygotowanym nadzieniem i posmaruj marynatą.

Faszerowane mięso podsmaż obu stron na rozgrzanej patelni, a następnie ułóż je obok siebie na wysmarowanej tłuszczem blaszce do pieczenia. Przykryj ją zwilżonym papierem do pieczenia, folią aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 200°C przez około 30 minut.

W międzyczasie przygotuj warzywa, włóż je do miski i polej oliwą.

Posyp solą, czarnym mielonym pieprzem, wszystko dobrze wymieszaj i umieść na grillu.

Piecz z obu stron.

Gotowe mięso wyjmij i podaj je razem z grillowanymi warzywami.

Życzę smacznego!


error: Treść zabezpieczona !!