Wiśniowy Tort Marzeń – Rewelacyjny tort, w dodatku całkowicie bez pieczenia! Obłędny smak
Rewelacyjny tort, w dodatku całkowicie bez pieczenia!
Kremowa i puszysta masa, połączona z wiśniami i biszkoptami to wykwintny deser, który trzeba skosztować. Zadowoli wszystkich wytrawnych koneserów słodkości. Szybki, prosty i niezwykle smaczny deser.
Co potrzeba do przygotowania tortu?
- jedno opakowanie biszkoptów
- 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
- 2 szklanki całych wiśni w zalewie (lub innych owoców w zalewie)
- 2,5 szklanki soku wiśniowego
- 350 g mąki semoliny
- 850 ml mleka
- 0,5l śmietanki 30% lub 35%
- 0,5 szklanki cukru
- cukier waniliowy
Sposób przygotowania:
Przygotowanie należy rozpocząć od podgrzania soku wiśniowego w garnuszku. Następnie dodać do niego mąkę i zamarynowane wiśnie. Wszystko gotować przez 4 minuty co jakiś czas mieszając, do uzyskania dość gęstej konsystencji.
Blachę wyłożyć folią aluminiową i wylać na nią powstałą mieszankę z wiśni. Zaczekać aż masa ostygnie. Następnie na warstwie z owoców układać pojedynczo biszkopty.
Ugotować budyń wedle instrukcji na opakowaniu i wylać go na wiśnie. Wstawić na kilka minut do lodówki aby ostudzić. W tym samym czasie ubić śmietankę, dodając cukier.
