Wiśniowy Tort Marzeń – Rewelacyjny tort, w dodatku całkowicie bez pieczenia! Obłędny smak

Rewelacyjny tort, w dodatku całkowicie bez pieczenia!

Kremowa i puszysta masa, połączona z wiśniami i biszkoptami to wykwintny deser, który trzeba skosztować. Zadowoli wszystkich wytrawnych koneserów słodkości. Szybki, prosty i niezwykle smaczny deser.

Co potrzeba do przygotowania tortu?

  • jedno opakowanie biszkoptów
  • 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
  • 2 szklanki całych wiśni w zalewie (lub innych owoców w zalewie)
  • 2,5 szklanki soku wiśniowego
  • 350 g mąki semoliny
  • 850 ml mleka
  • 0,5l śmietanki 30% lub 35%
  • 0,5 szklanki cukru
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Przygotowanie należy rozpocząć od podgrzania soku wiśniowego w garnuszku. Następnie dodać do niego mąkę i zamarynowane wiśnie. Wszystko gotować przez 4 minuty co jakiś czas mieszając, do uzyskania dość gęstej konsystencji.

Blachę wyłożyć folią aluminiową i wylać na nią powstałą mieszankę z wiśni. Zaczekać aż masa ostygnie. Następnie na warstwie z owoców układać pojedynczo biszkopty.

Ugotować budyń wedle instrukcji na opakowaniu i wylać go na wiśnie. Wstawić na kilka minut do lodówki aby ostudzić. W tym samym czasie ubić śmietankę, dodając cukier.

Krem rozsmarować równomiernie na biszkoptach i włożyć ponownie do lodówki na kilka godzin.

error: Treść zabezpieczona !!