Schab, czosnek, pieczarki, por, ser i powstają najsmaczniejsze roladki jakie dotychczas jadłam.

Kotlet schabowy jest jednym z tradycyjnych dań polskiej kuchni. Nic więc dziwnego, że na słowo schab, pierwsze co mamy przed oczami, to właśnie kotlet.

Jest jednak wiele ciekawych przepisów wykorzystujących ten rodzaj mięsa – jeden z nich znajdziesz poniżej. Przedstawiamy roladki schabowe w sosie serowo-pieczarkowym z dodatkiem pora.

Składniki potrzebne do przyrządzenia roladek:

  • schab bez kości – 0,5 kg
  • por – 1 szt.
  • czosnek – 2 ząbki
  • pieczarki – 200 g
  • ser żółty – 150 g
  • kremowy serek topiony – 1 op.
  • sól i pieprz
  • olej
  • masło – 2 łyżki
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona !!