To prosta i pyszna rolada, która jest idealna na święta. Możecie ją zrobić z mięsem lub bez. To wyjątkowy przepis, który można wykorzystać w święta i nie tylko.

Prosta i pyszna rolada, dostępna w dwóch wersjach: z mięsem lub bez. Jest to moje ulubione danie świąteczne i codzienne.

Ta miękka, pyszna rolada jest ulubieńcem całej rodziny. Nie trzeba dodawać żadnych innych składników. Wystarczy zjeść roladę na ciepło zaraz po ugotowaniu. Danie to jest pyszne jako danie świąteczne lub codzienne.

Potrzebne składniki:

  • Masło – 70g
  • Dwa lub trzy rogaliki, nieco większe i bardziej czerstwe – od jednej do trzech sztuk
  • jajka – dwa jajka
  • Do zamrożenia rogalików można użyć mleka
  • Dwa ząbki czosnku
  • Przyprawy: Pietruszka, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony. Bazylia, szczypiorek. Majeranek, vegeta. Oliwki, ocet spirytusowy, sól.
  • Jedna cebula.
  • Nie jest to konieczne: Kawałki mięsa lub szynki
  • Torebki groszowe, które nadają się do gotowania
  • Torebki plastikowe

Jak przygotować:

error: Treść zabezpieczona !!