To prosta i pyszna rolada, która jest idealna na święta. Możecie ją zrobić z mięsem lub bez. To wyjątkowy przepis, który można wykorzystać w święta i nie tylko.

Po pokrojeniu cebuli w drobną kostkę, dodajemy przyprawy i ocet. Cebulę należy smażyć na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru i zeszklenia. Rogaliki kroimy w drobną kostkę. Każdą z nich zanurzyć w niewielkiej ilości mleka i ułożyć na talerzu. Do smaku dodajemy mielony czarny pieprz, bazylię i gałkę muszkatołową.

Dwa ząbki czosnku należy rozgnieść i rozłożyć na rogalikach. Opcjonalnie można dodać szynkę lub plasterki wędzonej wieprzowiny. Jajka wymieszać w miseczce, a następnie dodać do masy. Na koniec należy podsmażyć cebulę, aż się zrumieni.

Zmiksować wszystkie składniki w blenderze. Przełożyć do woreczków spożywczych, zawinąć w folię, a następnie szczelnie zamknąć folią. Połącz wszystkie składniki w naczyniu żaroodpornym. Dodać odrobinę wody. Przez około 15 minut opiekaj roladki na przemian z każdej strony. Nadzienie rolad może pęknąć, jeśli przykryjesz naczynie pokrywką. Po wykonaniu pozostawić danie do ostygnięcia na około 10 minut.

Danie to można podawać na ciepło lub na zimno. Ze względu na swój oryginalny kształt, jest to świetne danie towarzyszące świątecznemu obiadowi. Będziesz zaskoczony jego wyjątkową formą i zachwycisz swoich gości. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!