Ścieram 4 jabłka, układam je na cieście razem z twarogiem i przykrywam: Takiej dobrej szarlotki jeszcze nie jadłaś. Oto przepis

Mam dla Was przepis na super szybkie i smaczne ciasto, będzie to szarlotka, która na pewno nie zawiedzie Waszych kubków smakowych:) Goście będą zachwyceni, a rodzina zdziwiona Waszymi zdolnościami kulinarnymi. Nie jest ono również drogie, pewnie większość składników macie w swojej kuchni:)

Aby przygotować to pyszne, a przede wszystkim proste ciasto potrzebujemy następujących składników:

  • 3 jajka
  • 80 g masła
  • 180 ml mleka
  • 150 g cukru
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
  • Oczywiście do przygotowania każdej szarlotki potrzebne są jabłka, myślę że 3 sztuki powinny wystarczyć:)

Przygotowanie:

Na początku masło trzeba roztopić na patelni i dodać do niego mleko. Pozostałe składniki, czyli jajka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia umieszczamy w misce, do której dodajemy również wcześniej roztopione masło z mlekiem.

Całość miksujemy do momentu, aż powstanie jednolite ciasto.

Teraz podstawa każdej szarlotki, czyli jabłka. Należy je obrać, pokroić na małe kawałki, a następne dodać do ciasta. Blachę do pieczenia bądź tortownicę należy wysmarować masłem. Polecam również papier do pieczenia. A to wszystko po to, żeby oczywiście ciasto nie przywarło podczas pieczenia.

Piekarnik należy rozgrzać do 180 stopni. Nasze ciasto wylewamy na blachę i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na około 30 minut.

Po wyjęciu, dla lepszego efektu można posypać szarlotkę cukrem pudrem. Teraz zarówno smak, jak i wygląd spełnią wszystkie Wasze oczekiwania:)

Powodzenia i smacznego, bo to się nie może nie udać:)

error: Treść zabezpieczona !!